KENNY ROGERS – THE GAMBLER’S LAST DEAL (CD & DVD)

Als u enige interesse en kennis heeft over de wereld van de countrymuziek, dan zult u ongetwijfeld zanger, songschrijver, acteur en producer Kenny Rogers wel kennen. Deze nu 81-jarige in Houston, Texas geboren countryartiest begon zijn indrukwekkende carrière in 1957 en hij kondigde in 2017 aan dat hij er na een 60-jarige loopbaan mee zou ophouden, echter niet zonder voor zijn vele fans eerst nog een aantal afscheidsconcerten te geven.

Het label ‘Wienerworld Limited’ heeft nu een 57 minuten durende cd en een 85 minuten durende dvd van zo’n afscheidsconcert van Kenny Rogers gebundeld in een box die de titel “The Gambler’s Last Deal” heeft gekregen. Het betreffende concert vond plaats in de majestueuze ‘London Palladium’-concertzaal aan het einde van zijn allerlaatste wereldtournee. Hij brengt er een bloemlezing van zijn vele hits die hij doorheen de lange muzikale carrière heeft gehad.

In totaal krijgen we op de cd negentien nummers aangeboden waaronder natuurlijk zijn grootste hits “Ruby (Don’t Take Your Love To Town)”, “(You Picked A Fine Time To Leave Me) Lucille” uit 1977, nummer 1-single “Coward Of The County”, “Every Time Two Fools Collide”, “The Gambler” uit 1978, het door Bob Seger geschreven nummer “We’ve Got Tonight” uit 1983 en “She Believes In Me”. Ook zijn millionseller “Islands In The Stream” uit 1983 die door de ‘Bee Gees’ werd geschreven en die hij samen met Dolly Parton heeft gezongen komt aan bod.

Zangeres Linda Davis komt eveneens enkele keren op het podium om een paar duetten met Kenny Rogers te zingen, o.a. het mooie “But You Know I Love You”, “I Feel Sorry For Anyone Who Isn’t Me Tonight”, “We’ve Got Tonight” (zie 1e video), “Daytime Friends” en “Blaze Of Glory”. Ook Dottie West zingt een duet met hem in het nummer “Every Time Two Fools Collide”. De tweede video die we hier hebben toegevoegd is een duet dat Kenny Rogers samen heeft gezongen met Lionel Richie. Het nummer is de hitsingle “Lady” van Lionel Richie’s groep ‘The Commodores’ en staat op deze cd in een soloversie van Kenny Rogers zoals de song een nummer 1-hit voor hem is geworden in 1980.

Op de dvd met de live registratie van dit optreden krijgen we ook twee nummers te horen die niet op de cd staan: het samen met Linda Davis gezongen nummer “Lesson In Leavin’” en de song “Sweet Music Man” waar de twee countrysterren Dolly Parton en Alison Krauss op meezingen. Kenny Rogers heeft in de zes decennia durende carrière meer dan 165 miljoen platen verkocht met zijn groep ‘The First Edition’ van 1967 tot 1976 en vooral tijdens zijn indrukwekkende solocarrière. In totaal trouwde Kenny Rogers vijf keer en heeft hij vijf kinderen. Hij nam in zijn 60-jarige carrière 65 albums op vooraleer in 2017 omwille van gezondheidsproblemen definitief voor een verdiend pensioen te gaan.

(valsam)

 

 

TRACKLIST
1. Lady Luck
2. Ruby
3. Walking My Baby
4. Something’s Burning
5. Just Dropped In
6. But You Know I Love You*
7. Tell It All Brother
8. Lucille
9. Medley: Through the Years / You Decorated My Life / She Believes In Me
10. Every Time Two Fools Collide**
11. I Feel Sorry For Anyone Who Isn’t Me Tonight*
12. Lesson in Leavin’* [DVD only]
13. Coward of the County / Six Pack
14. We’ve Got Tonight*
15. Sweet Music Man*** [DVD only]
16. Daytime Friends*
17. The Gambler
18. Lady
19. Islands in the Stream
20. You Can’t Make Old Friends
21. Blaze of Glory*
* duet met Linda Davis
** duet met Dottie West
*** met Dolly Parton & Aliso

Artiest info
Website  
 

Label: Wienerworld Limited

video